Hotpoint DAY1
– úžasný design,
unikátní technologie a velká kapacita
Total No Frost HD
Inovovaná beznámrazová technologie nepřináší pouze zamezení
tvorby námrazy v chladničce, ale zaručuje i optimální distribuci
chladu, kde se nacházejí čerstvé potraviny. Stabilní teplota
v celém prostoru má významný vliv na uchování původní chuti,
barvy a svěžesti potravin. Total No Frost HD omezuje výkyvy teploty
i zajišťuje její rychlejší obnovení uvnitř spotřebiče po otevření
a zavření dvířek.
Active Oxygen 2.0
Druhá generace praktické funkce, s níž přišla značka Hotpoint
jak v kategorii chladniček, tak myček. Aktivní kyslík O3 vytvářený
v integrovaném generátoru je po jeho aktivaci vypouštěn
v pravidelných intervalech do chladicího prostoru, kde brání růstu
bakterií až o 90% a snižuje nepříjemné zápachy až o 70%. Active
Oxygen 2.0 se proto významně podílí na udržení hygienického
prostředí v chladničce, stejně jako na prodloužení čerstvosti
skladovaných potravin.
Super Freeze+
Beznámrazová mraznička disponuje touto funkcí, určenou k 2×
rychlejšímu zmrazení potravin včetně těch čerstvě uvařených. Lze
do ní dokonce vložit jídlo o teplotě až 70 °C. Díky procesu rychlého
tuhnutí se ledové krystalky neformují do velkých celků, ale
zůstanou malé uvnitř potravin. Napomáhají tím udržet potraviny
nezměněné a chrání původní nutriční vlastnosti a hodnoty.
Multipower Inverter
Nejvyšší modely řady DAY1 používají vysoce efektivní, spolehlivý
a tichý motor Multipower Inverter, díky kterému dosahují
energetické třídy A++. Současně jejich hlučnost nepřekračuje
hranici 37 dB(A).
Design
Hvězdou nabídky je vlajková loď s vertikálním
skleněným madlem, ve kterém je integrováno
ovládání a displej. Modely ve střední cenové
kategorii nabídnou klasická externí madla a displej
ve dvířkách. Základní modely potom integrovaná
madla a jednoduché ovládání za dvířky chladicí
zóny.
Hotpoint Day1
XH9 T3Z XOJZH
A+++
Dotykové ovládání
No Frost
Active Oxygen
Super Cool
Super Freeze
Zásuvka Ultra Fresh
Zóna 3v1
Vxšxh 201x60x72cm
Hotpoint Day1
XH9 T3Z XOJZV
A+++
Dotykové ovládání s displejem
na externím vertikálním skleněném
madlu
No Frost
Active Oxygen
Super Cool
Super Freeze
Zásuvka Ultra Fresh
Zóna 3v1
Chladničky
Jídlo až 14 dní svěží a čerstvé
jako v den nákupu
Prémiová značka Hotpoint přichází na trh s novou řadou chladniček, jejíž úkol je velmi prostý – udržet jídlo co nejdéle čerstvé
a zároveň se stát designovou dominantou moderní kuchyně. Za splněním jednoho ze základních požadavků zákazníků stojí
unikátní soubor technologií a inovací, který hledá na trhu jen těžko konkurenci. Navíc poskytují nové modely využitelný objem až
340 l, jeden z největších na trhu ve své kategorii. Velmi netradiční a elegantní je vertikální provedení madel u některých modelů.
Zásuvka Ultra Fresh
Obyčejná zásuvka na ovoce a zeleninu má velké množství nedostatků, které vedou k tomu, že
koupený salát rychle zvadne a jablka se scvrknou. Řešením je zásuvka Ultra Fresh v nových
chladničkách Hotpoint DAY1. Používá totiž speciální izolační systém, který v ní udržuje stabilně
nízkou teplotu a především vysokou úroveň vlhkosti (až 80 %). Úroveň je samozřejmě možné
nastavit v závislosti na druhu potravin. Součástí zásuvky je i takzvaný Active Fresh Filter
umístěný uvnitř dělicí příčky – ten absorbuje etylén uvolňovaný ve větší míře z některých druhů
ovoce a zeleniny. Etylén urychluje zrání a často je příčinou předčasného kažení potravin. Jeho
pohlcením dochází k prodlužení čerstvosti ovoce a zeleniny.
Zóna 3 v 1
Další praktickou inovací v chladničkách řady DAY1 je speciální zásuvka se 3 funkcemi, z nichž
lze podle aktuální potřeby vybírat:
•
Super Cool
– takzvané super chlazení je určeno
k rychlému zchlazení potravin, a to i těch právě
dovařených z teploty 70 °C na 3 °C. Rychlé snížení
teploty zamezuje růstu bakterií
•
Chill Mode
– aktivací této funkce se zásuvka
promění v nulovou zónu s teplotou okolo 0 °C
a samozřejmě s velmi nízkou vlhkostí. Tato
kombinace je ideální pro skladování čerstvého
masa a ryb
•
Safe Defrost
– třetí funkcí je možnost
bezpečného rozmrazování potravin při nízkých
teplotách (nižší než 4 °C). Tento způsob brání
růstu bakterií a poškození potravin při procesu
rozmrazování