SELL: 05 / 2023

Marku Fichtnerovi asistoval při vaření během natáčení šéfredaktor SELLu Lubor Jarkovský. A právě v restauraci Červený Jelen probíhalo v létě i natáčení jak prezentačního videa magazínu SELL, v němž Marek Fichtner prezentuje některé hvězdy produktového portfolia Cuisinart, tak dalších výstupů, s nimiž bude BaSys CS v příštích měsících pracovat v digitální komunikaci. Cíl je jasný. Představit americkou značku českým spotřebitelům a ukázat její silné stránky. Spojení Marka Fichtnera a značky Cuisinart není přitom vůbec náhodné. Cuisinart dlouhé roky spolupracoval se slavným francouzským šéfkuchařem Paulem Bocusem a jeho sítí kulinářských institutů po celém světě. A samozřejmě zmiňme i mistrovství světa kuchařů Bocuse d‘Or, kde aktuálně Marek Fichtner působí jako čestný prezident. Základem nové spolupráce je tak odkaz Paula Bocuse a jeho dlouholetého vztahu se značkou Cuisinart. Česká tvář značky před natáčením a focením spotřebiče několik týdnů testovala a seznamovala se s jejich schopnostmi, funkcemi a výkonem. Natáčení videa, reelů i veškeré focení probíhalo za plného provozu v kuchyni restaurace Červený Jelen. Cílem Cuisinartu je vytvořit linku mezi vysoce nadstandardní kvalitou svých spotřebičů a prostředím profesionální kuchyně, v níž jejich úroveň ocení i zkušený šéfkuchař Marek Fichtner. A co všechno se vařilo a na jaké spotřebiče budou výstupy zaměřeny? Grilované tygří krevety s bylinkovou salsou K přípravě salsy z čerstvých bylinek posloužil food procesor Cuisinart FP8SE. Všestranné roboty jsou takovou ikonou americké značky, protože právě s jejich vynálezem se její historie na začátku sedmdesátých let minulého století začala psát. Marek Fichtner během přípravy ocenil, že má procesor dvojitou mixovací nádobu. V hlavní nádobě o objemu 1,9 l je vložena ještě druhá s objemem 0,7 l, v níž proběhlo zpracování surovin salsy. Díky těsnění zůstává hlavní nádoba zcela čistá a je možné ji ihned použít pro další činnost. Elegantní a praktické řešení. K food procesoru je samozřejmě dodáváno další bohaté příslušenství pro mixování, sekání, hnětení, krouhání nebo strouhání. Čerstvé garnáty a na másle opečenou bagetu Marek Fichtner připravil za použití grilu Cuisinart PL60BE, který na první pohled zaujme velkou grilovací plochou. Konkrétně má 48 × 32 cm, přičemž je rozdělena na dvě poloviny, u nichž lze separátně nastavit teplotu až k 260 °C, což se při grilování garnátů a přílohové bagety hodilo. Přebytečný omastek samozřejmě stéká do odkapávací misky, která je snadno přístupná přímo z čelní strany grilu. Rajčatový tart z listového těsta s kozím sýrem a rukolovým pestem Jako druhý chod navrhl Marek Fichtner slané koláčky, při jejichž přípravě byly využity schopnosti a výkon food procesoru Cuisinart FP8SE. Zpracovat piniové oříšky, rukolu, parmazán a olivový olej v lahodné pesto trvalo sotva několik vteřin. Na vykrojené listové těsto pak Marek Fichtner nanesl trochu pesta, přidal čerstvá cherry rajčata a kozí sýr. Pečení probíhalo v praktické mini troubě Cuisinart TOA60E, vhodné zejména na chaty, chalupy nebo do menších kuchyní. Řešení od Cuisinartu lze navíc použít nejen pro klasické pečení, ale také s ní nahradit samostatnou horkovzdušnou fritézu, gril nebo topinkovač. O kvalitě trouby vypovídá mimo jiné to, že se jí v USA prodalo za 12 měsíců 700 tisíc kusů s průměrným skóre uživatelských recenzí 4,5/5.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTIzMjY=